Semena jsou zdrojem života

Kdo se věnuje své zahrádce, tak ví, jaký proces nastává při zasazení uschlého semínka do půdy. V podstatě se při správné péči a také především pokud bude semínko svým způsobem zdravé, v něm probudí neuvěřitelná síla života. Jen pro malou představu, v sobě totiž ukrývá vše potřebné, které musí předat rostlince nebo zelenině, aby zkrátka všechno důležité získaly pro svůj růst a tvoření plodů. Je to takový malý zázrak přírody. Jen málo lidí ale o něm bude přemýšlet tak, že vlastně první klíčky musí být neuvěřitelně napumpované všemi zdroji potřebných vitamínů, enzymů, minerálů a dalších potřebných živin k růstu. Potom je tento klíček skvělým zdrojem i pro naše tělo, jelikož by mu dodal rychle přísun potřebných živin a tělo by je nemuselo složitě získávat ze stravy, která mnohdy zrovna moc zdravě nevypadá.klíčky vypadají různě, červené zelí je má červené.jpg
Jak si vypěstovat vlastní zdroj živin?
V podstatě to není nic složitého a dokonce můžeme sledovat, jak nám to pěstování jde pěkně od ruky. Taková klíčící zahrádka se rozhodně povede každému a nemusíme se ani pouštět do tvoření záhonku. Postačí nám například klíčící miska, která bude stát v kuchyni, a my můžeme pozorovat, jak se mění semínko. Vícepatrová miska umožní klíčení semínek https://www.nakliceno.cz/ i vícero druhů, což je super, protože nemusíme na všech patrech mít stejnou chuť od jednoho druhu. Klíčky totiž chutnají přesně tak, jako bychom pojídali již zralé plody. Tudíž jsou chutné a nejlépe stravitelnou složkou. Přirozeně, že v syrovém stavu budou mít daleko větší výživnější hodnotu.fazolové klíčky.jpg
A jde se na věc:

  • Koupíme semínka a nejlépe v BIO kvalitě, přece jenom chceme to nejlepší pro své tělo.
  • Propláchneme je čistou vodou a tím odstraníme případné prázdné slupky atd.
  • Vložíme do misky a zalijeme vodou, podle návodu, čímž skutečně nic nezkazíme.
  • Lepší je nechat naši továrnu na vitamíny a další zdroj živin, stát třeba na pracovní desce v kuchyni. Není vhodné, aby na ni svítilo přímé slunce.
  • Během pár dní již máme hotovo, teď nás čeká jen požitek při konzumaci.